Ons verhaal...

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans geven!

Welkom bij The Colour Kitchen

Maatschappelijke impact maken, daar draait het om bij The Colour Kitchen. Dat doen we met een commercieel hospitality-concept met een groot maatschappelijk hart. Samen met onze gasten en partners maken wij het verschil door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te geven. We leiden ze in onze horecabedrijven, bedrijfs- en partycatering op tot horecaprofessionals met een diploma. En helpen ze daarna zoveel mogelijk verder op weg naar een baan. Om nog meer sociale impact te maken, ontwikkelden we de campagne NO SOCIAL WASTE, waarmee wij de barricaden opgaan. Het doel: al het onbenut talent dat nu thuis op de bank zit een nieuwe kans geven. We moeten ons menselijk kapitaal in Nederland koesteren - geen talent mag onbenut blijven!

Samen het verschil maken

Elke dag ervaren we bij The Colour Kitchen dat wat we doen écht verschil maakt. De volgende uitspraak van Nelson Mandela sluit daarom goed bij ons aan: ‘De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen.’

Het verschil maken in levens van mensen doen wij door hen een nieuwe kans te geven. Mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze een baan hebben, omdat ze moeten opboksen tegen de ‘gemiddelde’ norm van de maatschappij. Hen opleiden, een stageplek bieden of helpen met een nieuwe baan, maakt verschil in hun levens. Ze kunnen elke dag werken, maken gasten blij en hebben leuke collega’s. En dat werkt door in hun eigen leven. Ze zijn een voorbeeld voor familie, vrienden en iedereen die met hen samenwerkt of te gast is op onze locaties.

Door het contact met onze leerlingen zien onze gasten de mens achter hun verhaal. Dit creëert natuurlijk bewustwording en in sommige gevallen zorgt het zelfs voor een speciale band.

Onze kracht...

De kracht van The Colour Kitchen is aandacht. Meer aandacht voor de leerlingen, onze medewerkers, maar ook onze gasten. Deze aandacht zorgt ervoor dat onze medewerkers graag bij The Colour Kitchen werken; mensen voelen zich bij ons thuis. En dat merk je aan de oprechte gastvrijheid die je bij ons ervaart. Ook zorgt het voor een sfeer waarin gasten sympathie hebben voor de leersituatie van onze leerlingen. De leerlingen zijn eerlijk, durven zichzelf te zijn en dat zie en voel je.

 

Lees hier meer over sociaal ondernemen volgens The Colour Kitchen

Bestuursverslag 

In het bestuursverslag lees je meer over onze missie, resultaten van het afgelopen jaar en doelstellingen. 

Lees het bestuursverslag 2017

Neem contact met ons op

  • Plaats hier je vraag. Let op: dit formulier is NIET bedoeld voor reserveringsaanvragen of het aanmelden als leerling. Reserveringsaanvragen gaan via de telefoonnummers en mailadressen van onze horecalocaties. Leerlingen kunnen zich aanmelden voor het programma via de pagina Opleiden met het Aanmeldingsformulier.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.