Opdrachtgevers aan het woord

Sociaal ondernemen met The Colour Kitchen

Pieter Bijkerk, Strategisch adviseur Jeugdbescherming Regio Amsterdam

De missie van Jeugdbescherming Regio Amsterdam is om kinderen duurzaam veilig te laten opgroeien. Deze missie ‘Ieder kind veilig!’ is het hoofddoel van onze organisatie. Vanuit dit doel werken we met kwetsbare groepen in de samenleving, samen met onze opdrachtgevers (gemeenten), samenwerkingspartners en leveranciers. Zo willen we ook via inkoop de inkoopkracht benutten om zo veel mogelijk sociale impact te creëren.

Toen we een paar jaar geleden na een reorganisatie ons zijn gaan huisvesten in één pand in Amsterdam Nieuw-West en daar een bedrijfsrestaurant wilden, hebben we gezocht naar een goede cateraar met speciale aandacht voor de (kwetsbare) mens. Toen kwamen we al snel bij The Colour Kitchen terecht en dat bleek een prima match! Zowel Jeugdbescherming als The Colour Kitchen streven naar optimale dienstverlening, goede service en inhoud geven aan het werk. We zetten ons allebei in voor de kwetsbaren in de samenleving, in vaak zeer complexe situaties.

Onze samenwerking met The Colour Kitchen bevalt erg goed! Het is een luxe dat onze 450 collega’s elke werkdag kunnen genieten van lekkere, gezonde salades, soep, broodjes, vers gebakken taarten en een warme maaltijd. Als we grote happenings hebben, kunnen we een beroep op The Colour Kitchen doen en zelfs als we onverhoopt op het laatste moment catering nodig hebben, verzorgen ze nog smakelijke creaties. Het is ook leuk dat onze collega’s receptsuggesties mogen doen die dan in het menu worden opgenomen.

Bij Jeugdbescherming zetten we ons samen met het gezin in om aan de blijvende veiligheid van kinderen te werken. Wij vinden dat kinderen zich moeten kunnen ontwikkelen tot gezonde en evenwichtige volwassenen die volwaardig meedoen in de maatschappij. The Colour Kitchen heeft eenzelfde doel met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder leiding van Azedinne en Diana verzorgen meerdere jongeren nu al twee volle jaren de catering op ons kantoor. Ze krijgen een kans om zichzelf verder te ontwikkelen. Zo is een van de jongeren die bij Jeugdbescherming in de catering heeft gewerkt nu als (betaalde) kok werkzaam bij een museum. Een mooi voorbeeld van waardevolle samenwerking!

Wij zijn erg blij met deze samenwerking en tegen andere ondernemers kan ik dan ook zeker zeggen: Doen! Onze tip voor andere ondernemers is dan ook: “verbind een warm hart aan een koel hoofd!”