Vervolgbericht Faillissement

Na meer dan 12 jaar ondernemen blijkt de spagaat voor ons als sociaal ondernemer te groot. Maatschappelijke waardecreatie in ons huidige economische stelsel blijkt behoorlijk lastig. Vermoedelijk hebben we te vroeg gepiekt. Het speelveld voor sociale ondernemers is nog niet eerlijk verdeeld. De sector is jong en de roep om meer schaal en professionele infrastructuur is groot.

Natuurlijk zijn er bepaalde keuzes gemaakt en misschien hebben we afslagen gemist. De laatste jaren hebben we onze schouders eronder gezet om structureel rendabel te worden en we waren zeker het afgelopen jaar goed op weg. De nieuwe wervingscampagne sloeg aan en er staan nieuwe opleidingsprogramma’s op rol die een nieuwe doelgroep aanspreken. Tijd was onze grootste vijand. De achterstand die inmiddels was opgebouwd was te groot om de periode tot de nieuwe deelnemers instroom te overbruggen. We zijn ook uit onverwachte hoek voor verrassingen komen te staan.

Aan de andere kant worden we in deze stormachtige tijd ook verrast door de overweldigende steun en betrokkenheid van opdrachtgevers, partners, medewerkers en zoveel anderen. Veel betrokken mensen die willen meedenken en ondersteunen. Mede daardoor is de kans op doorstart of overname groot en daarmee ook de kans dat we onze maatschappelijke missie kunnen voortzetten.

Samen blijven we het verschil maken!