Begeleiding voor werkgevers

Jobcoachingstraject

Ben je een werkgever en wil je invulling geven aan de participatiewet, zodat je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpt? Onze jobscoaches begeleiden je graag. Ze helpen je om je sociale betrokkenheid vorm te geven en staan je tijdens het hele traject bij: van het idee vormgeven tot de eerste kennismaking en de jobcoaching van werknemers.

Hoe lang je jobcoaching wilt, is afhankelijk van de arbeidsovereenkomst, arbeidsuren, type werkplek en de behoeften van zowel de werkgever als werknemer. Ons advies is om te kiezen voor een jobcoachingsbegeleidingsperiode van minimaal 6 maanden.

Hoe ziet een jobcoachingstraject er uit?

Een jobcoach geeft jou als werkgever advies, tips, biedt handvatten en bemiddelt bij het oplossen van eventuele problemen. Op de volgende punten kun je jobcoaching krijgen:

  • de eerste kennismaking met een werknemer
  • meedenken in het aanpassen van de functie als dat nodig is
  • de omgang met een werknemer
  • introductie van een werknemer op de werkplek (collega’s en gasten)
  • voorlichting geven over een werknemer en zijn/haar beperking
  • het geven van instructies en het aanleren van taken
  • het oplossen van problemen/calamiteiten

Subsidies en veranderingen in de participatiewet

Naast de jobcoaching, kan een jobcoach jou als werkgever ook helpen bij het aanvragen van subsidies, zoals loonkostensubsidie/loondispensatie. Ook word je wegwijs gemaakt in allerlei regelingen, zoals de no-riskpolis, mobiliteitsbonus en stimuleringspremies. Natuurlijk houdt een jobcoach je ook up to date over veranderende wet- en regelgeving.

Alles is erop gericht om ervoor te zorgen dat je als werkgever zo goed mogelijk aan de slag kan met onze werknemer. Het doel is om er samen voor te zorgen dat de werknemer uiteindelijk op eigen benen staat en zo optimaal mogelijk functioneert op de werkvloer.

Neem contact met ons op

  • Plaats hier je vraag. Let op: dit formulier is NIET bedoeld voor reserveringsaanvragen of het aanmelden als leerling. Reserveringsaanvragen gaan via de telefoonnummers en mailadressen van onze horecalocaties. Leerlingen kunnen zich aanmelden voor het programma via de pagina Opleiden met het Aanmeldingsformulier.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.